Välkommen in!

Roligt att du hittat min blogg!! Titta gärna runt lite och lämna en kommentar om du vill! Tack!



tisdag 6 december 2011

loppisglädje och hyacintdoft

OCH SÅ KOM SNÖN!!!!! Och vi hurrar...ÄNTLIGEN!!! Det negativa är då såklart att vi alla i huset är mer eller mindre krassliga så vi har mest beundrat snöflingorna genom fönstret. En liten sväng var vi ute och kände på snön. Noomi jublade. Malte var skeptisk och tyckte snön var dum som fastnade på traktorhjulen så han inte kunde köra.

Vi har inlett julklappsinköpen och har nästan avslutat dem också. Allt på en dag...otroligt!! Jag som brukar lägga mååååånga dagar på det. Men det är låååångt till stan och svårt att komma iväg själv så det är ganska skönt att få det undanstökat.

Har t.o.m hunnit med lite loppisshopping  mellan varven och kan inte annat än älska det!! Den som hittade på loppis förtjänar sannerligen en medalj! 
Lyckligare än lyckligast kom jag hem med en sprängfylld påse för 25 € innehållande bl.a kläder till barnen (utedräkt åt noomi 1 €,fin "skjortklänning"), kläder till mej (jeans 1€, kjol 2€,en julig omlottströja och en rutig tröja) en stor bunt tidningar (4.5 €,skulle som nya ha kostat minst 50), två böcker...mm.mm.mm

och sist men inte minst...dessa två bedårande klänningar... 50 cent styck. Dom gjorde min dag!!
Noomi tyckte att dom var perfekta som dockkläder..
 Ingen jul utan hyacinter...jag älskar doften av dem. Minnen från barndomen då man på julaftonsmorgon kom nertassande och kände doften av gran och hyacint...och julskinka. Mmmmmm....börjar NÄSTAN få lite julstämning nu då den första hyacinten börjat blomma.
 Vi är redan inne på vår andra sats pepparkakor
Malte är väldigt koncentrerad trots att det mesta av degen hamnade i magen...
 Sen har vi (svärfar och gubben) inlett källarrenoveringen. Kanske svårt att se nu i detta skede, men det kommer att bli finfint! Det ska bli förråd, tvättrum och bastu. Det blir mer bilder sen då det ser lite trevligare ut.

Maltes fina morgonkalufs får avsluta inlägget.
Trevlig självständighetsdag kära Finland!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar